Baranina duszona z miętą 25 min
Kategoria: potrawy mięsne
Składniki:- 70 dag baraniej łopatki
- 1 łyżka mąki
- 4 dag tłuszczu
- 2 cebule
- 0,5 łyżeczki kminku
- 0,5 łyżeczki suszonej mięty pieprzowej lub kilka listków świeżych
- 1 łyżka winnego octu
- 1 ząbek czosnku
- sól do smaku
Przepis:
Oddzielić mięso od kości, pokroić na nieduże kawałki, posolić, posypać mąką i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Dodać drobno pokrojony czosnek, kminek i posiekaną cebulę. Zalać wodą, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wsypać miętę, dodać mąkę z octem, chwilę pogotować.
Przepis wydrukowany z serwisu
www.cooking.pl.