Baranina po pekińsku (Chiny)
Kategoria: potrawy mięsne    

Składniki:
Przepis:
1. Do marynaty włożyć mięso, dokładnie wymieszać i odstawić pod przykryciem na 30 min.
2. Wymieszać składniki sosu, odstawić.
3. Mięso smażyć przez 2min., na mocno rozgrzanym oleju, stale mieszając.
4. Seler i groszek smażyć przez minutę przełożyć na talerzyk.
5. Z patelni odlać nadmiar oleju, dodać mięso, posypać chlli, mieszając smażyć przez minutę, przełożyć na talerzyk.
6. Dodać dymkę, imbir i czosnek, mieszając smażyć przez 30 sek. Włożyć mięso i groszek, wymieszać. Wlać sos, stale mieszając, podgrzewać, aż sos będzie gęsty.
7. Podawać natychmiast z ryżem ugotowanym na sypko lub z bułeczkami na parze MAN-TDU
Proporcje dla 2-3 osób
 

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.