Baranina z rzodkwią 25 min
Kategoria: potrawy mięsne
Składniki:- 50 dag baraniny z łopatki lub mostka
- 4 średniej wielkości rzodkwie lub rzepy
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 4 dag tłuszczu
- 1 łyżeczka mąki
- 2-3 łyżeczki przyprawy do zup w płynie
- 1 łyżka zieleniny
- sól
- pieprz
- cukier i przyprawa "Jarzynka" do smaku
Przepis:
Baraninę pokroić na małe kawałki, obrumienić w szybkowarze na połowie tłuszczu. Posolić dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę i czosnek, wlać szklankę wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wkroić w cienkich plasterkach rzodkiew. Ponownie zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu doprawić zrobioną na pozostałym tłuszczu zasmażką, cukrem, pieprzem i przyprawami, zagotować. Przed podaniem posypać zieleniną.
Przepis wydrukowany z serwisu
www.cooking.pl.