Bounty
Kategoria: desery    Liczba porcji: 20    Czas przygotowania: 120 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Kremówkę podgrzewać w garnuszku, z dodatkiem masła, aż się rozpuści. W misce wymieszać wiórki z cukrem pudrem, a następnie dodać podgrzaną śmietanę i całość dokładnie wymieszać. Następnie formować batoniki z masy, w kształcie owalnym lub okrągłym. Każdy batonik wykładać na papierze do pieczenia, a następnie włożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Czekoladę rozpuścić na miseczce, nad parującą wodą innego naczynia (miseczka nie może dotykać wody). Każdy z przygotowanych wcześniej batoników maczać w rozpuszczonej czekoladzie i układać na talerzu. Przygotowane Bounty, wstawić na kilka godzin do lodówki, aby stwardniało.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.