Buraczki z papryką
Kategoria: przetwory    Liczba porcji: 4    Czas przygotowania: 90 min.    Stopień trudności: średni

Składniki:
Przepis:
Buraczki umyć i ugotować (około 1h). Najlepiej żeby były podobnej wielkości, wtedy gotują się równomiernie. Następnie odstawić je do ostygnięcia.
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
Buraczki obrać i zetrzeć na grubych oczkach.
Przygotować zalewę:
Do garnka wlać wodę, ocet, cukier i sól. Całość zagotować.
Następnie dodać pokrojona cebule i paprykę. Gotować jeszcze na małym ogniu około 7-10 min.
Na koniec dodać buraczki i gotować jeszcze przez 5min, co jakiś czas mieszając.

Przygotowana salatkę z buraczków nakładać do słoików.
Gotowe słoiki pasteryzować jeszcze przez 15-20 minut.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.