Cebulaki z jajkiem
Kategoria: przekąski    Liczba porcji: 2    Czas przygotowania: 25 min.    

Składniki:
Przepis:
"Cebulaki" skropić wodą (szczególnie brzegi bo są grubsze), środki posmarować śmietanką. Na każdego zestrugać po łyżeczce masła. Rozgrzać piekarnik. Przygotować dwa dość duże kawałki folii aluminiowej. Na każdego "Cebulaka" wbić ostrożnie jajko. Posypać mielonym pieprzem. Ułożyć placki na folii, zagiąć folię i zacisnąć ją tworząc paczuszkę. Wstawić do piekarnika. Trzymać w piekarniku 20 minut by jajka się ścięły. Rozwinąć folię i trzymać w piekarniku jeszcze 1 minutę. Wyjąć. Odwinąć. Posypać szczypiorkiem. Podawać gorące.
Doskonałe na drugie śniadanie, kolację, a jak trzeba to i na obiad (podać wtedy np. barszczyk czerwony do popicia, lub bulion, czy czystą pomidorową). Można też wykorzystać cebulaki jako spód do takiej niby pizzy.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.