Deser na zgodę
Kategoria: desery    Liczba porcji: 8    Czas przygotowania: 2 min.    

Składniki:
Przepis:
Umyć, oczyścić i odsączyć jeżyny. Obrać i podzielić na cząstki mandarynki. Rozpuścić we wrzątku galaretkę i ostudzić ją mieszając (najlepiej wstawić do naczynia z zimną wodą i mieszać aż przestygnie). Zmiksować serki z galaretką. Formę do babki z "kominkiem" wyłożyć folią spożywczą. Włożyć cząstki z 1 mandarynki i wsypać połowę jeżyn. Wlać połowę płynu (galaretka z serkami). Dołożyć następną mandarynkę i resztę jeżyn. Zalać resztą płynu.
Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Delikatnie wyjąć z formy. Przewrócić i zdjąć folię. Ułożyć na paterze. Udekorować. Trzymać w lodówce do momentu podania na stół. Kroić porcje jak ciasto.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.