Flaczki z lina zapiekane
Kategoria: ryby i owoce morza    

Składniki:
Przepis:
Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w paski, ugotować w małej ilości wody na pół miękko. Rybę oczyścić, wypatroszyć, odfiletować. Z głowy i ości ugotować wywar. Filety pokrajać w paski szerokości 1,5 cm. Obsmażyć na gorącym tłuszczu, dodać warzywa, podlać trzema łyżkami wywaru z ryby i gotować ok. 20 min. Mąkę rozmieszać z zimnym wywarem, wlać do flaczków, zagotować. Dodać śmietanę, doprawić pieprzem, solą, papryką, majerankiem i utartą gałką muszkatołową. Napełnić masą muszelki lub tygielki i zapiec w piekarniku. Podawać na półmisku wyłożonym serwetą, posypane nacią.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.