Gulasz drobiowy z jarzynami
Kategoria: drób    Liczba porcji: 4    Czas przygotowania: 2 min.    

Składniki:
Przepis:
Mięso pokroić w kostkę. Posolić, popieprzyć, posypać mieloną papryką, skropić sosem sojowym. Delikatnie wymieszać. Zostawić na 30 minut. Marchew, pietruszkę, seler utrzeć na grubej tarce jarzynowej. Porę i cebulę drobno usiekać. Rozgrzać oliwę i smażyć mięso aż się zarumieni. Do garnka wrzucić mięso, jarzyny, cebulę, przyprawy. Zalać wodą tak aby przykryła mięso. Dusić 1 ½ godziny. Zrobić rumianą zasmażkę z masła i mąki. Dodać do gulaszu. Doprawić.
Podawać z kaszą na sypko z ogórkami kiszonymi lub ogórkami Pani Janeczki.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.