Gulasz wieprzowy z suszonymi grzybami i śliwkami
Kategoria: potrawy mięsne    Liczba porcji: 4    Czas przygotowania: 1 min.    Stopień trudności: średni

Składniki:
Przepis:
Mięso pokroić w grubą kostkę.
Zrobić pastę z oleju, sosu sojowego, pieprzu, papryki, mini kostki czosnkowej Knorra, szczypty soli.
Pastę wetrzeć w mięso i zostawić na 15 minut.
Mięso obsmażyć na rumiano (nie dodając już tłuszczu do smażenia – to co jest w paście zupełnie wystarczy).
Przełożyć do rondla.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę, ziele angielskie, liście laurowe kostkę mięsną.
Śliwki i grzyby pokroić w paseczki i dodać do mięsa.
Zalać 3 szklankami wody. Dusić aż mięso będzie miękkie, a sos odparuje do odpowiedniej gęstości. Doprawić do smaku.
Uwagi:
Aromatyczny gulasz wieprzowy z suszonymi grzybami .Dodatek suszonych śliwek nadaje takiego lekko dymnego smaku .

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.