Hamburgery wołowe
Kategoria: potrawy mięsne    Liczba porcji: 4    Czas przygotowania: 20 min.    Stopień trudności: średni

Składniki:
Przepis:
Cebulę pokroić w "piórka" i usmażyć na złoto na smalcu. Odstawić i trzymać w cieple.
Mięso wymieszać z jajkiem, tartą bułką i przyprawami. Uformować 4 płaskie, owalne hamburgery. Smażyć na smalcu po 5 minut z każdej strony. W ostatnim momencie smażenia dodać masło. Podając kłaść na każdego hamburgera porcję usmażonej cebulki.
Uwagi:
Danie lubiane przez dzieci . Proste . Szybkie > Można przygotować na zapas . Zamrozić i podgrzewać w miarę potrzeby . Można podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką , lub danie kolacyjne w bułce z dodatkami .

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.