Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem
Kategoria: przekąski Liczba porcji: 6 Czas przygotowania: 15 min. Stopień trudności: łatwy
Składniki:- 250g półtłustego twarogu
- 100g rozdrobnionego szpinaku mrożonego
- 3 łyżki kwaśniej śmietany
- 3 ząbki czosnku
- 100g łososia wędzonego w plasterkach
- pieczywo chrupkie 7 zbóż firmy GRANEX
- pomidorki koktajlowe
- sól do smaku
Przepis:
Twaróg połączyć ze śmietaną, rozmrożonym szpinakiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
Doprawić do smaku solą.
Na kromeczki pieczywa wyłożyć powstała pastę, na pastę pokrojonego w paseczki łososia i pokrojone na cząstki pomidorki koktajlowe. Smacznego!
Przepis wydrukowany z serwisu
www.cooking.pl.