Kotlety mielone duszone w sosie
Kategoria: potrawy mięsne    Liczba porcji: 12    Czas przygotowania: 60 min.    

Składniki:
Przepis:
Bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Rozdrobnić. 2 cebule drobno usiekać i usmażyć na złoto. Mięso wyrobić z podsmażoną cebulą, bułką, jajkiem. Doprawić majerankiem, pieprzem i Ziarenkami smaku. Formować kotlety (z tej porcji 12 sztuk) i panierować je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano. Podsmażyć na rumiano kapelusze i ogonki pieczarek. Suszone grzyby namoczyć i pokroić w paseczki. 1 cebulę pokroić w "piórka" i usmażyć na złoto. Korniszony usiekać w słupki. Wędzonkę (lub kiełbasę) pokroić w paseczki. Wszystkie składniki: pieczarki, cebulę, grzyby suszone, wędzonkę, korniszony, ziele angielskie, jałowiec, ziele angielskie, bulion Knorra zalać wodą i dusić ok. 20 minut. Włożyć w sos usmażone kotlety i dusić ok. 10 minut. Doprawić sos do smaku.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.