Polędwiczki wieprzowe w marynacie
Kategoria: wieprzowina    Liczba porcji: 3    Czas przygotowania: 30 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Polędwiczki wypłukać i osuszyć. Następnie pokroić na plastry o grubości około 2cm. Odrobinę posolić.

W osobnym naczyniu przygotować marynatę. Wymieszać musztardy (zamiast sarepskiej można użyć innej ulubionej, np. stołowej, rosyjskiej; a francuską też można pominąć dodając innej odpowiednio więcej), miód, oliwę oraz szczyptę pieprzu i po trochę ziół prowansalskich, majeranku i papryki.

W przygotowanej marynacie obtoczyć każdy kawałek mięsa i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na 2-3 godzinki.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej ze stron, co jakiś czas przewracając. Gdy mięso będzie już trochę podpieczone dodać masło i dopiec, aż będzie miękkie.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.