Stateczki z nadzieniem mięsnym
Kategoria: potrawy z warzyw Liczba porcji: 20 Czas przygotowania: 90 min.
Składniki:- 1 dynia
- 1 kromka suchego chleba
- 1 mały kawałek imbiru
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- 200g dowolnego mięsa mielonego
- 2 łyżki oliwy
- 2 piórka szczypiorku
- 1 jajko
- 50 g startego parmezanu
Przepis:
Piekarnik rozgrzej do 175 stopni C.
Dynię przekrój na pół, każdą część podziel na 3 plastry. Włóż do naczynia, wlej wodę do wys. 1 cm. Przykryj folią i piecz 25 min.
Wyjmij i rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
140 g mięsa podpiecz na oliwie. Chleb namocz w ciepłej wodzie. Imbir obierz, czosnek i szczypiorek posiekaj. Wymieszaj pieczone i surowe mięso, osączony chleb i jajko. Dodaj 2/3 sera, dopraw. Nadzieniem napełnij dynię, posyp serem. Piecz ok. 30 min
Przepis wydrukowany z serwisu
www.cooking.pl.