Tajska wariacja na temat zupy rybnej
Kategoria: zupy    Liczba porcji: 2    Czas przygotowania: 45 min.    

Składniki:
Przepis:
Zagotować wodę z kostką bulionową. Włożyć umyte dzwonki łososia. Gotować 15 minut. Wyjąć, pozbawić ości i skóry. Mięso rozdrobnić.

Na oliwie obsmażyć przez 3 minuty sałatę, paprykę chilli, paprykę konserwową, ananas, wrzucić do wywaru. Gotować 5 minut.
Dodać mięso z łososia. Zupę doprawić przyprawami i mlekiem kokosowym.

W osobnym garnku zagotować wodę, wrzucić do niej makaron ryżowy, zestawić z gazu, przykryć i trzymać we wrzątku 5 minut. Odcedzić.
Na talerzach układać porcje makaronu, zalewać zupą.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.