Tosty domowe
Kategoria: przekąski    Liczba porcji: 2    Czas przygotowania: 15 min.    Stopień trudności: dla początkujących

Składniki:
Przepis:
Każdy kawałek chleba tostowego (bułki tostowej) posmarować lekko masłem.
Następnie położyć na dwa kawałki, wędlinę (według uznania - może być szynka, salami czy jakaś kiełbaska albo można wędlinę pominąć).
Pieczarki obrać, umyć, a następnie pokroić na małe kawałeczki. Każdą pokrojoną pieczarkę położyć na osobne 2 tosty (z wędliną).
Posypać przyprawami do pizzy lub innymi przyprawami według uznania.
Posypać lekko startym serem, na wierzch położyć plasterek pomidora i ponownie posypać serem - ilość według uznania - ale nie można przesadzać, bo po stopieniu ser wycieknie.
Każdy z przygotowanych tostów, przykryć drugim kawałkiem chleba.
Wsadzić do tostera i zapiekać kilka minut.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.