Zupa cebulowa krem
Kategoria: zupy    Liczba porcji: 6    Czas przygotowania: 60 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, razem z czosnkiem, w tym garnku, w którym będziemy gotować zupę.
Gdy zaczyna przywierać do garnka zalewamy 1,5 l bulionu warzywnego.
Dodajemy jarzyny pokrojone w kostkę, gotujemy wszystko do miękkości, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
W czasie gotowania uzupełniamy wodę.
Po ugotowaniu zupę miksujemy blenderem na gładki krem.
Najlepiej smakuje z grzankami, ewentualnie ze startym żółtym serem.
Uwagi:
Po wstępnym obgotowaniu warzyw można dodać 250 ml białego wina dla smakoszy,też jest pyszna wtedy.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.