Zupa pomidorowa z makaronem
Kategoria: zupy    Czas przygotowania: 40 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Do garnka nalać około 3/4 wody i zagotować. Następnie wrzucić kostkę mięsną albo kawałek drobiu i kostkę rosołową. Gotować około 5 minut na wolnym ogniu.
Wywar posolić i doprawić pieprzem według uznania. Dorzucić ziarenka pieprzu i liście laurowe.

Warzywa obrać. Marchewkę pokroić w kostkę, a pietruszkę i seler zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Warzywa dodawać kolejno do garnka i wciąż gotować na zwiększonym ogniu. Dodać także obraną cebulę.
Po około 15 minutach dodać przecier pomidorowy i 2 łyżki ketchupu.
Pogotować jeszcze około 10 minut.

Osobno ugotować makaron. Nakładać na talerze makaron i dolać zupę. Można podawać ze śmietaną i posiekaną pietruszką.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.