Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 października 2018. Imieniny: Hanny, Klementyny, Łukasza
kategoria: przetwory
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg agrestu
  • 1 szklanka 10% octu
  • 40 dag cukru
  • 3 goździki
  • 2 ziarenka pieprzu
  • liść laurowy
  • 2 szklanki wody
  • kawałek cynamonu
Przepis:

Dojrzały agrest oczyścić z szypułek, przepłukać na sicie, osączyć i wsypać do słojów. Pozostałe składniki wymieszać z 2 szklankami wody, zagotować, ostudzić, przecedzić i wlać zalewę do agrestu.
Szczelnie zakręcić słoje, pasteryzować 25 minut, przechowywać w chłodnym miejscu. Podawać do zimnych mięs pieczonych, pasztetu i wędlin.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~ania2009-07-13 16:25
wiecej przepisow na rozne owoce do mies!!

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl