Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 4 plastry ananasa
  • 1 jajko
  • 3 łyżeczki cukru
  • 4 + 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 1 kieliszek (50 ml) Malibu
  • 50 ml mleka
  • mąka
  • oliwa do smażenia
Przepis:

Jajko rozdzielić na białko i żółtko. Do żółtka dodać Malibu, mleko i mąkę –tak by powstało gęste ciasto naleśnikowe (ok. 4 łyżek zależnie od wielkości jajka). Do ciasta wsypać 4 łyżki wiórek kokosowych. Wymieszać. W cieście maczać plastry ananasa. Kłaść na rozgrzaną oliwę. Na wierzchu smażonego ananasa położyć resztki ciasta. Obrócić podsmażone na drugą stronę i dołożyć resztę ciasta, tak by ananas był otulony w cieście. Usmażyć na rumiano z obu stron. Zdjąć z patelni. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i nastawić na pieczenie z góry. Blachę ułożyć na górze piekarnika. Ubić pianę z białka i cukru. Do sztywnej piany dodać 2 łyżki wiórek kokosowych. Nałożyć pianę na plastry ananasa. Zapiekać ok. 10 minut, aż beza się zarumieni. Wyjąć. Posypać cukrem pudrem. Udekorować. Podawać na ciepło lub ostudzone.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~irena2008-11-07 21:09
Napewno jest smaczne.
~Miska2008-07-28 13:51
Wygląda całkiem apetycznie :) chyba będę musiała niedługo wypróbować.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl