Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
kategoria: desery
średnia ocena: 1.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • suszone daktyle 150 g
  • rodzynki 150 g
  • suszone figi 150 g
  • zmielone migdały 80 g
  • miód 1 łyżka
  • kwadratowe wafle kilka szt
  • jasna polewa 150 g
  • wiórki czekoladowe
  • srebrne perełki z cukru do dekoracji - nie muszą być
Przepis:

Daktyle - bez pestek, rodzynki i figi rozdrabniamy i miksujemy.
Następnie łączymy je z migdałami i miodem. Masę nakładamy na połowę wafli a drugą połową wafli nakrywamy te, posmarowane masą.
Dociskamy lekko i kroimy na małe kwadraciki. Polewamy polewą, ozdabiamy wiórkami kokosowymi lub czym chcemy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl