Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 września 2018. Imieniny: Bogusława, Liwiusza, Tekli
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 dag baraniny z kością
  • 3 dag tłuszczu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka cukru na karmel
  • 1 łyżka miodu (2 dag)
  • 1 łyżka mąki
  • 1,5 szklanki wody z przyprawą "Jarzynka" lub "Vegeta"
  • 2 goździki
  • 5 ziaren ziela angielskiego; cynamon
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Oddzielić mięso od kości, pokroić na kawałki, oprószyć mąką, solą i pieprzem i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu.
Wsypać mąkę i też lekko zrumienić. Zalać wodą z przyprawą.
Dodać miód, koncentrat pomidorowy, utłuczone przyprawy i karmel.
Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~ziemia802009-09-25 22:04
Bogaty bukiet smaku. Niebylbym soba gdybym czegos nie zmienil-dodalem suszone sliwki. Fenomenalny smak, niebo w gebie ;) Polecam na romantyczna kolacje!!!

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl