Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Konrada, Selmy
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/2 kg baraniny pokrajanej w plastry
  • 5 łyżeczek sklarowanego masła - ghee lub oleju
  • 1 duża cebule drobno posiekane
  • 2 łyżeczki gatam masła )
  • 1-2 łyżeczki chlli
  • 5 łyżek pasty pomidorowej
  • 3 kardamony (dowolnie)
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1 łyżeczka soli sok z połówki cytryny lub 3 łyżeczki soku z rabarbaru ewentualnie
  • 1 łyżeczka octu 6 proce.)
Przepis:

1. W garnku ze szczelnym przykryciem rozgrzać masło lub olej, szybko obsmażyć mięso, przełożyć na talerz.
2. Włożyć do garnka cebulę wraz z garam masła i chlli, smażyć na średnim ogniu przez 4 min., stale mieszając.
3. Włożyć mięso i pastę pomidorową, kardamon, imbir, wymieszać, i dusić
pod przykryciem na małym ogniu przez 30 min., od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby podlać wodą, sos jednak powinien być gęsty.
4. Dodać sól, sok z cytryny, rabarbaru lub ocet, dusić jeszcze przez 15 min., aż mięso będzie miękkie. I
5. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub indyjskimi chlebami (NAN
lub CHAPPATI i RAITĄ
Proporcje dla 4-5 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl