Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 października 2018. Imieniny: Hanny, Klementyny, Łukasza
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 3 szklanki białej fasoli
  • 1/4 kg baraniny pokrajane) w kostkź
  • 2 cebule obrane i posiekane
  • 3 łyżki masła
  • 2 szklanki soku pomidorowego lub 2 łyżki
  • pasty pomidorowej z 2 szklankami wody
  • 2 roztarte ząbki czosnku
  • 1 i 1 /2 łyżki soku z cytryny (dowolnie)
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
Przepis:

1. Opłukaną fasolę namoczyć na kilka godzin (np. na noc).
2. Fasolę gotować w tej samej wodzie, około godziny, aż będzie na wpół miękka.
3. Mięso z cebulę i czosnkiem smażyć na rozgrzanym maśle aż się zrumieni:
4. Fasolę osączyć, dodać do mięsa, posypać solą i pieprzem, dodać ziele angielskie, wymieszać, wlać sok pomidorowy albo pastę rozprowadzoną wodą, gotować na dużym ogniu przez 15 miń.
5. Zmniejszyć płomień, dusić dalej przez 15 min., wlać sok z cytryny, gotować, aż mięso i fasola będą miękkie i wytworzy się gęsty sos (w razie potrzeby dolać wody.
6. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i ostrą sałatką z pomidorów i ogórków lub marynowaną papryką.
Proporcje dla 2-3 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl