![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 1 marca 2021. Imieniny: Albina, Antoniny, Radosławy
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy mięsne średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baranina z kapustą![]()
Przepis: Baraninę pokrajać na niewielkie kawałki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, po czym przełożyć do rondla. Dodać trochę wody i soli, dusić, aż mięso będzie prawie miękkie. Wtedy wyjąć je z rondla, a w powstałym sosie udusić do miękkości grubo pokrajaną kapustę. Mięso i kapustę przełożyć do naczynia ogniotrwałego, a sos powstały przy duszeniu zagęścić mąką dodać trochę soli, jeszcze trochę wody i utłuczony pieprz. Sos trochę pogotować, a potem wlać do naczynia z mięsem i kapustą wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 20-30 min. Do tak przyrządzonej baraniny podają Norwedzy gotowane ziemniaki, suto posypane kminkiem. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
~super kucharka2008-10-16 13:54 to jest głupi przpis nic nie pisze o tym jaki napój podaje sie do braniny |
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |