Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 8 średnich białych kiełbasek
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/8 selera
  • ½ pory
  • 1 biały barszcz Knorra
  • ½ szklanki słodkiej śmietany
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • ¾ litra wody
Przepis:

Ugotować wywar z warzyw. Wyjąć warzywa. Do wywaru włożyć kiełbaski. Doprowadzić wywar do wrzenia. Zmniejszyć płomień gazu i parzyć kiełbaski przez 20 minut. Wyjąć kiełbaski.
Barszcz biały rozrobić w ½ szklanki zimnej wody i wlać do wywaru. Gotować 10 minut. Zaprawić śmietanką. Włożyć do zupy pokrojone w ósemki jajka i pokrojone w plasterki kiełbaski. Podawać posypaną usiekaną natką pietruszki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl