Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 stycznia 2018. Imieniny: Agnieszki, Jarosława, Nory
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 białe kiełbasy surowe
  • włoszczyzna bez kapusty
  • 4 średniej wielkości ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2-3 czubate łyżeczki utartego chrzanu (ilość zależy od mocy chrzanu)
  • 1 barszcz biały Knorra (lub jaki kto lubi)
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki 18%
  • ¾ litra wody
  • ½ łyżeczki (płaskiej) soli
  • pieprz mielony
  • 3 jajka na twardo
Przepis:

Ugotować wywar z włoszczyzny w osolonej wodzie. Wyjąć warzywa, 1 marchewkę zostawić. Pokroić w piórka cebulę, a ziemniaki w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i ziemniaki i smażyć mieszając aż cebulka zrobi się złota. Wlać na patelnię trochę wywaru z warzyw. zagotować i przelać do garnka z wywarem.
Włożyć ząbek czosnku, białe kiełbasy, pokrojoną w plasterki marchewkę z wywaru i gotować na małym gazie 20 minut.
Wyjąć kiełbasę, pokroić w plasterki i włożyć z powrotem do wywaru. Rozrobić w ½ szklanki zimnej wody barszcz i wlać do zupy. Gotować 10 minut. Wlać śmietankę. Doprawić pieprzem i chrzanem.
Podawać z pokrojonymi w ćwiartki jajkami na twardo posypany pokrojoną natką pietruszki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl