Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 września 2018. Imieniny: Dory, Gerarda, Maryny
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 białe kiełbasy- surowe
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 1/8 selera
  • 1 torebka barszczu białego Knorra
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 3 łyżki kaszki manny błyskawicznej
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Przepis:

Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew w pół plasterki. Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka). Włożyć wszystko do garnka, zalać 1 litrem wody i gotować 20 minut.

Z kiełbasek zdjąć skórkę i wymieszać z kaszką manną i majerankiem. Uformować 25-30 kuleczek. Wrzucać na wrzący wywar. Gotować znów 20 minut.
Barszcz biały rozrobić z ½ szklanki zimnej wody, wlać do zupy. Gotować na małym gazie 10 minut. Wlać śmietankę. Podawać posypany natką pietruszki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl