Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lipca 2018. Imieniny: Sławy, Sławosza, Żelisławy
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 30 dag wołowiny rosołowej
  • ½ kg porcji rosołowej z indyka
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/8 selera
  • ½ pory
  • 1 cebula
  • 1 suszony grzybek
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 kg obranych i pokrojonych buraków (-1 sztuka utarta na surowo i pozostawiona)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pieprz mielony
  • majeranek
  • maggi w płynie
  • 1 ½ litra wody
  • 3 kostki bulionu drobiowego (lub wołowego Knorra)
Przepis:

Mięso, warzywa, przyprawy, buraki zalać wodą. Gotować 1 godzinę. Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem mielonym, majerankiem. Przelać przez utartego surowego buraka wyłożonego na sitku (nabierze ładnego czerwonego koloru). Podawać w bulionówkach lub filiżankach.
Mięso obrać od kości i razem z warzywami i grzybkiem zmielić, a następnie użyć jako farsz do pierogów, krokietów lub naleśników.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl