Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 lipca 2018. Imieniny: Danieli, Wawrzyńca, Wiktora
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 40 dag buraków ćwikłowych,
  • 10 dag grzybów świeżych lub 1,5 dag grzybów suszonych,
  • łyżka tłuszczu (smalcu),
  • 2 cebule lub 2 pory,
  • 5 dag selera,
  • szklanka śmietany,
  • 1,5 łyżki mąki,
  • szklanka kwasu buraczanego,
  • cukier,
  • sól,
  • pieprz,
  • ziele angielskie,
  • pół pęczka naci pietruszki
Przepis:

Buraki ćwikłowe ugotować albo lepiej upiec w całości, następnie obrać i poszatkować w paseczki. Świeże grzyby oczyścić, poszatkować i udusić z pokrajaną cebulą lub porami. Selery obrać, pokrajać w paseczki i ugotować. Wszystko połączyć, dolać 4 szklanki wrzącej wody i szklankę kwasu buraczanego. Sporządzić podprawę z mąki. Wlać do zupy i zagotować. Zabielić śmietaną i przyprawić do smaku. Podawać zupę z ziemniakami, posypaną posiekaną nacią pietruszki.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl