Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 stycznia 2018. Imieniny: Agnieszki, Jarosława, Nory
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 ćwiartka kurczaka
  • 0,3 kg wołowiny rosołowej
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/8 selera (wielkości pietruszki)
  • 1/3 pora
  • 1 cebula
  • 1 kg buraków
  • 15 wiśni bez pestek (mogą być mrożone)
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 goździk
  • 1 mała papryczka chilli
  • maggi (lub inna przyprawa do zup)
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 grzybek suszony
Przepis:

Mięso, obrane warzywa, obrane i pokrojone na kawałki buraki, przyprawy (oprócz maggi), 1/3 łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu, papryczkę chilli, wiśnie – ułożyć w dużym, szerokim garnku i zalać wodą.
Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz i gotować 1,5 godziny (ma tylko lekko "mrugać").
Przecedzić wywar (jeśli trzeba to przez gazę).
Doprawić do smaku (np. maggie - ja używam Barszczu czerwonego Konrra. Jeśli doprawiamy inną przyprawą niż Barszcz czerwony to proponuję dodatkowo dodać odrobinę soku z cytryny który nie tylko lekko zakwasi barszczyk, ale i wydobędzie jego rubinowy kolor).

Mięso wyjęte z zupy obrać od kości. Usunąć skóry i chrząstki. Zmielić i użyć jako farsz np. do pasztecików które podamy do tego barszczu.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl