Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 września 2018. Imieniny: Dory, Gerarda, Maryny
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag buraków ćwikłowych,
  • 8 szklanek wywaru z włoszczyzny,
  • szklanka śmietany,
  • szklanka kwasu buraczanego,
  • 2,5 łyżki mąki,
  • sól,
  • ziele angielskie,
  • koper lub szczypiorek,
  • cukier,
  • łyżka masła
Przepis:

Buraki umyć, ugotować w całości, następnie obrać, pokrajać w plastry i zalać wywarem. Dodać kwas buraczany oraz cebulę pokrajaną w plastry; zagotować. Zupę zaprawić zawiesiną z mąki i śmietany, dodać łyżkę masła i pozostałe składniki. Doprawić do smaku i przykryć. Podawać z ziemniakami lub ugotowanymi na twardo jajami. Zamiast buraków gotowanych w całości można użyć buraki surowe, które należy pokrajać w cienkie plastry i ugotować w niewielkiej ilości wody.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~łasuch2011-03-19 12:42
bardzo dobra zupka i świetny przepis

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl