Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 14 listopada 2018. Imieniny: Emila, Laury, Rogera
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag kości, najlepiej szpikowych,
  • 3 marchwie (20 dag),
  • 1 kalarepka lub kawałek cukini (10 dag),
  • 1-2 pietruszki (8-10 dag),
  • 40 dag kartofli,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 goździki,
  • 1,5 I wody,
  • 1 średni burak ćwikłowy uprzednio upieczony lub ugotowany w skórce,
  • 0,5 szklanki śmietany;
  • sól,
  • pieprz,
  • kwasek do smaku.
Przepis:

Kości i oczyszczone pokrojone warzywa (prócz buraka) włożyć do szybkowaru, zalać wodą, wrzucić przyprawy. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25-30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wyjąć zbędne już kości, wrzucić do zupy obrany i utarty na tarce do jarzyn burak i gotować jeszcze 5 minut bez przykrywania. Wlać rozbełtaną z niewielką ilością zupy śmietanę. Sprawdzić smak i ewentualnie doprawić solą i kwaskiem.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl