Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 listopada 2018. Imieniny: Edmunda, Marii, Marka
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 35 dag wołowiny rosołowej (czasem robię też na wieprzowinie lub kurczaku)
  • 2 średnie buraki (najlepiej podłużne)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/8 selera
  • ½ pora
  • 1 cebula
  • ½ długiego ogórka
  • kawałek włoskiej kapusty (po pokrojeniu objętość 1 szklanki)
  • 3 ziemniaki – średniej wielkości
  • 1 mała puszka fasoli białej w sosie własnym
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • Vegeta (Jarzynka, bulion Knorra lub inna przyprawa do zup)
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • przecier pomidorowy
  • sok z cytryny
  • pieprz mielony
  • 1 litr wody
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Przepis:

Buraki i warzywa obrać, umyć i pokroić w paseczki, ziemniaki w kostkę, ogórek i por w pół plasterki, cebulę w piórka. Włożyć do garnka razem z mięsem.
Dodać ziele angielskie, liście laurowe. Zalać wodą. Doprowadzić do zagotowania. Zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem 1 godzinę.
Wyjąć mięso, usunąć kości, podzielić na kawałki i dodać do zupy. Fasolę odsączyć z zalewy i dodać do zupy. Zagotować.
Doprawić zupę przyprawą do zup, pieprzem mielonym, przecierem pomidorowym, sokiem z cytryny. Wlać śmietankę. Podawać posypany natką pietruszki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl