Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 czerwca 2018. Imieniny: Alicji, Alojzego, Rudolfa
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 bażant
  • 500 g kiszonej kapusty
  • kilka ziarenek pieprzu
  • 150 g wędzonego boczku
  • wino
  • 70 g tłuszczu
Przepis:

Bażanta oczyścić, umyć, owinąć cienkimi plastrami boczku, obwiązać nitką, włożyć do garnka, polać winem i dusić pod przykryciem na 30 g tłuszczu, aż będzie na pół miękki. Kapustę kiszoną wycisnąć i podobnie jak bażanta dusić, aż będzie prawie miękka z dodatkiem ziarenek pieprzu, soli i odrobiny wody. Potem dodać bażanta i dusić razem do miękkości. Przed podaniem na stół bażanta trzeba podzielić na porcje i ponownie złożyć na półmisku. Przybrać dookoła duszoną kapustą.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
bodzenka2008-10-11 07:17
bazant jest przepyszny

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl