Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 kwietnia 2018. Imieniny: Bony, Horacji, Jerzego
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 30 dkg polędwicy
  • pokrajanej w 3 plastry
  • 1/2 opakowania serka
  • homogenizowanego
  • 2 żółtka ugotowane na twardo, posiekane
  • 1/4 łyżeczki chili
  • 1/4 łyżki soli
  • 1/4 szklanki oliwy lub oleju jadalnego
  • 1/2 szklanki gźstej śmietany
  • 2 łyżki oleju lub masła
  • 6 czarnych oliwek
  • lub ogórek konserwowy
  • pokrajany w plasterki
  • 2 jaja na twardo. pokrajane w ćwiartki
Przepis:

1. W garnku dokładnie wymieszać serek homogenizowany z żółtkami, chili, solą.
2. Wlewać oliwę lub olej kropelkami, ucierając drewnianą łyżką.
3. Dodać śmietanę i cebulę, wszystko wymieszać.
4. Sos podgrzać na parze (naczynie z sosem umieścić na innym z wrzącą wodą). Zamieszać kilka razy.
5. Befsztyki lekko obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju lub maśle.
6. Przełożyć na gorący półmisek, polać gorącym sosem, przybrać oliwkami lub ogórkiem i ćwiartkami jaj.
7. Podawać z frytkami i zieloną sałatą.
Proporcje dla 3 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl