Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: wielkanocne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 8 białych kiełbas – sparzonych
  • 4 łyżki sosu od pieczenia mięs (schabu, szynki itp.)
Przepis:

Na patelni rozgrzać sos od pieczenia mięsa. Włożyć kiełbaski. Na małym gazie opiekać przewracając (uwaga by nie dopuścić do przypalenia) przez 10 minut.
Podawać na ciepło z chrzanem, sosem tatarskim, ćwikłą.
Tak przyrządzona biała kiełbasa zyskuje na aromacie przechodząc smakiem pieczonego mięsa, które i tak przecież piecze się na Święta. Jeśli kiełbasek ma być więcej można ułożyć je w brytfance na sosie (z góry też nim polać) i zapiec w piekarniku.
Ja robię to na patelni bo potrzebuję mało tyle co na 2-3 porcje.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl