Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: wielkanocne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 biała kiełbasa
  • 4 śliwki suszone bezpestkowe (kalifornijskie lub nasze wędzone)
  • 4-5 plasterków wędzonki (krotoszyńska, polędwica wędzona , boczek surowy wędzony)
  • ½ mini kostki czosnkowej Knorra (lub roztarty ząbek czosnku)
  • papryka mielona
  • majeranek
  • pieprz mielony
  • sos sojowy
  • olej
  • 1 cebula
  • kawałek czerwonej papryki
Przepis:

Kiełbasę sparzyć we wrzącej wodzie (włożyć do wrzątku i trzymać w nim nie dopuszczając do zagotowania ok. 15 minut). Wyjąć. Ostudzić.
Natrzeć pieprzem, papryką, czosnkiem (lub rozkruszoną mini kostką czosnkową, majerankiem.
Naciąć na ukos w 4 miejscach (ostrożnie by nie przeciąć). W każde rozcięcie włożyć suszoną śliwkę. A pomiędzy rozcięciami obwinąć złożonymi w pasek kawałkami wędzonki. Można je przypiąć wykałaczkami.

W foremkę do zapiekania wlać 3 łyżki oleju.
Włożyć kiełbasę, pokrojoną w pół plasterki cebulę i paprykę w paseczkach. Skropić sosem sojowym (ok. 2 łyżek).
Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 15 minut tak by kiełbasa się zarumieniła, a cebula i papryka upiekły.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl