Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 4 małe białe kiełbaski
  • 20 brukselek
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka "Sosu do mięsa ciemnego" Knorra
  • ¾ szklanki wywaru z gotowania kiełbasy
Przepis:

Białą kiełbasę obgotować w małej ilości wody (15 minut od zagotowania). Wyjąć z wody i obsmażyć na rumiano na maśle z oliwą. Zalać wodą z obgotowania kiełbasy.
Brukselkę ugotować do miękkości (15-20 minut, zależnie od wielkości główek). Odcedzić. Dodać do kiełbasy. Dusić ok. 10 minut. Doprawić sosem. Podawać z ziemniakami.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl