![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 kwietnia 2018. Imieniny: Łukasza, Kai, Nastazji
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy z warzyw średnia ocena: 5.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bigos noworoczny![]()
Przepis: Słodką kapustę usiekać, sparzyć i gotować. Kapustę kiszoną przepłukać jeśli trzeba i też gotować. Po 4 godzinach obie kapusty połączyć. Wlać oliwę i dalej dusić. Namoczone grzyby ugotować, pokroić w drobne paski i wlać razem z wodą z gotowania do kapusty. Mięso i kiełbasę upiec na smalcu. Pokroić w kostkę i razem z tłuszczem z pieczenia dodać do kapusty. Boczek pokroić w kosteczkę i usmażyć na rumiano. Na tłuszczu wytopionym z boczku usmażyć pokrojoną w "piórka" cebulę. Cebulę i boczek wrzucić do bigosu. Wędliny drobno pokroić i też dodać do bigosu razem z przyprawami. Dusić po 1 godzinie 3 razy dziennie. Między czasie wystawiać na mróz (lub do lodówki), by przemarzł. Ostatniego dnia wlać wino. Dodać powidła i pokruszony piernik. Doprawić solą, pieprzem, maggi. Można ugotować większą ilość i zamrozić lub zawekować. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |