Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 września 2018. Imieniny: Dory, Gerarda, Maryny
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 20 dag mąki
  • 6 łyżek cukru
  • 10 jaj
  • cukier puder
Przepis:

Żółtka utrzeć z cukrem do białości.
Białka ubić na pianę, wymieszać z żółtkami i dosypywać po trochu mąkę.
Blachę wyłożyć papierem pergaminowym wysypanym cukrem pudrem.
Przygotowaną masę nakładać do tutki i wyciskać na blachę biszkopciki długości ok. 10 cm.
Piec w gorącym piekarniku 20-30 minut.
Można także wyciskać w odstępach 3-4 cm biszkopciki w kształcie niewielkich kulek.
Po upieczeniu połączyć po 2 sztuki smarując marmoladą owocową, polać po wierzchu polewą czekoladową i ozdobić posiekanymi migdałami.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl