![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 lutego 2019. Imieniny: Donata, Gizeli, Łukasza
|
Szukaj:
|
kategoria: ciasta średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biszkopt makowy![]()
Przepis: Mak sparzyć i dwukrotnie zmielić. Następnie nadal ucierać dodając stopniowo cukier, przesianą tartą bułkę i po jednym żółtku. Na koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek. Całość lekko wymieszać. Włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec ok. 30 minut. Po ostudzeniu można przełożyć dowolną masą i polukrować. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
~ada2010-08-18 13:49 a ile mąki trzeba dodać bo tu nic nie ma o mące? |
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |