Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 października 2018. Imieniny: Michaliny, Michała, Piotra
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 35 dag mąki pszennej,
  • 25 dag cukru,
  • 12 jaj.
Przepis:

Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Białko ubić na sztywną pianę. Co utartych żółtek dodać pianę i przesianą mąkę i lekko wymieszać, by piana nie opadła. Włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej przesianą tartą bułką. Piec 40 minut. Po upieczeniu ostudzić i wyjąć z formy. Na drugi dzień biszkopt przeciąć i przełożyć marmoladą. Wierzch polukrować lub przybrać konfiturami.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl