Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Konrada, Selmy
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: madzia
    Składniki:

  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3-1/2 szklanki startej czekolady
Przepis:

Jajka ubić z cukrem pudrem, na puszystą masę - do białości.
Mąki połączyć z proszkiem do pieczenia.
Po ubiciu jajek z cukrem, stopniowo dodawać przygotowaną mąkę i delikatnie mieszać - najlepiej dwoma łyżkami.
Na końcu wsypać startą czekoladę i również delikatnie wymieszać.

Gotowe ciasto biszkoptowe wylać do tortownicy (o średnicy 24cm), wysmarowanej na dnie margaryną i wysypaną bułką tartą.
Biszkopt włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i zwiększyć temperaturę do 180. Piec w takiej temperaturze przez około 35 minut (sprawdzając patyczkiem lub wykałaczką czy jest już suchy).
źródło przepisu: Goja
przepis dodany przez: madzia

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl