Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 12 grudnia 2018. Imieniny: Ady, Aleksandra, Dagmary
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Czas przyrządzania i pieczenia - około 1 godziny.
  • 225 g mąki i 2 łyżki mąki do posypania blachy do pieczenia
  • 225 g cukru
  • 160 g masła i 30 g masła do wysmarowania blaszki do pieczenia białka z 6 jajek
  • 1 torebka wanilii
  • szczypta soli
Przepis:

Masło wyrabiać drewnianą łyżką tak długo, aż będzie miało konsystencję kremu. Dodać cukier i białka i dobrze wymieszać. Do tak przygotowanej masy wsypać przesianą mąkę, sól i wanilię. Wyrobioną masą napełnić woreczek do wyciskania kremów z gładką końcówką o średnicy około 1/2 c-m. Wyciskać dziesięciocentymetrowej długości paski na posmarowaną masłem i posypaną mąką blaszkę do pieczenia. Ciasto piec w piekarniku 5-10 minut w temperaturze 200"C. Biszkopty powinny mieć brzegi zrumienione, a środki jasne. Upieczone "kocie języki" pozostawić na siatce piekarskiej, aż zupełnie ostygną.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl