Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lipca 2018. Imieniny: Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: megunia
    Składniki:

  • 2 śmietany 30% (po 375g)
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
Przepis:

Śmietana powinna być schłodzona przez około 2 dni. Dobra jest śmietana firmy Mlekovita.
Na początku należy ubić śmietanę, następnie dodać do niej cukier waniliowy i cukier puder. W międzyczasie rozpuścić żelatynę w 1/6 szklanki gotującej wody. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę do reszty i całość dokładnie wymieszać.
Bita śmietana jest doskonała do deserów, galaretek, biszkoptów.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~lula2011-06-25 14:34
mniam

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl