Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 czerwca 2018. Imieniny: Danuty, Jana, Janiny
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 40 dag ryżu
  • 2 szklanki mleka
  • łyżka masła
  • 3 łyżki tłuszczu do smażenia
  • sól
  • cukier
  • 4 jaja
  • łyżka mąki ziemniaczanej
Przepis:

Ryż opłukać, sparzyć wrzątkiem i zalać gorącym mlekiem zmieszanym ze szklanką wody. Ugotować na sypko pod przykryciem, ostudzić i zemleć w maszynce. Dodać żółtka, masło i przyprawy; dokładnie wyrobić. Z białek ubić pianę i ostrożnie wymieszać z utartą masą. Bliny kłaść łyżką na gorący tłuszcz i smażyć na jasny kolor. Podawać z sosem pomidorowym, grzybowym itp.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl