Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag wyłuskanego młodego bobu
  • 4 łyżki dobrego oleju
  • np. sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 dag boczku
  • mały pęczek natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, lekko zrumienić na nim czosnek, wrzucić bób i posiekaną pietruszkę. Wlać 2 szklanki wody, wrzucić pokrojony w kostkę boczek, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl