Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 września 2018. Imieniny: Bogusława, Liwiusza, Tekli
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 szklanki młodego wyłuskanego bobu
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 30 dag kiełbasy
  • 3-4 łyżki siekanego szczypiorku
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 szklanki wytrawnego wina
  • 0,5 szklanki wody
  • 1 łyżka świeżych listków mięty
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 pokruszony listek laurowy
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Pokrojony boczek usmażyć w szybkowarze, na nim przysmażyć lekko pokrojoną w talarki kiełbasę. Dodać szczypiorek, wlać wino i wodę, włożyć miętę, listek laurowy, i bób. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać siekaną natką pietruszki.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl